Violinist Karen Humle

Improvisatorisk fortolkning

Jeg inspireres af mange udtryk, som jeg omsætter til musik. Det kan være digte, tekster, billeder, installationer eller rum og bygninger, hvor musikken væver sig ind.

Her er et par eksempler på opgaver:


HKH Prins Henriks præsentation af sin digtsamling ”I mine lykkelige nætter”
på Fredensborg Slot

I anledning af HKH Prinsgemalens, Prins Henrik 80 års fødselsdag, udgav Lindhardt og Ringhof hans seneste digtsamling.

Ved præsentationen på Fredensborg Slot fremførte HKH Prins Henrik selv digtene på fransk og skuespiller Thure Lindhardt læste op på dansk. Imellem oplæsningen af digtene, spillede jeg musiske vignetter inspireret af digtenes forskellige stemninger og udtryk.

 


Musiske billeder – i samarbejde med billedkunstner Anita Houvenaghel

En proces, hvor publikum inviteres med ind i tilblivelsen af kunsten. I en kunstnerisk symbiose skabes musikken og maleriet i en gensidig inspiration.

Her en reportage fra TV2Nord fra projektet:
“Sanselighedens ukendte rejse – en performance i lyd og farve” på Vitskøl kloster, marts 2016.
Projektet var støttet af Region Nordjyllands lille kulturpulje, Kultur og fritid, Vesthimmerlands kommune samt Statens Kunstfond Publikumsudviklings pulje.


Olafur Eliasson: ”Din blinde passager” på kunstmuseet Arken

Ved et enkeltstående arrangement spillede jeg i udstillingens hovedværk: ”Din blinde passager”; en lang tunnel fyldt med tæt tåge og langsomt skiftende farvet lys, samt i installationen: ”Your negotiable panorama”, som er en rund installation med en diameter på 12 m. I installationens midte lyser en lampe ned på et vandbassin, som kaster lyset op på indervæggene i form af en strålekrans. Når man træder over tærsklen til installationen, aktiveres en pumpemekanik, der giver små bølger på vandoverfladen. Bølgerne får dermed lyskransen på væggen til at bevæge sig.

Og netop denne strålekrans, der som en seismografisk nodelinje med sine bølger, rytmer og genklang fra publikums bevægelser i rummet, gav inspiration til musikken.