Violinist Karen Humle

Huskunstner

Huskunstner på Sankt Lukas Hospice og i Lukashuset, børne- og ungehospice


Siden 1. juli 2012 har jeg fungeret som Huskunstner på hospice og siden åbningen i oktober 2015 også på danmarks første børne- og ungehospice.

Jeg besøger og spiller for de indlagte og deres familier, søskende og pårørende.

Her bruger jeg musikken og improvisationen til at skabe rum for følelserne eller spiller melodier og stykker som betyder noget for patienterne og børnene. Derudover spiller jeg på gangen og i opholdsområdet og sætter derved en stemning også for pårørende og personale.

Arbejdet foregår i tæt kontakt med det faglige personale.

 

Huskunstner under Statens Kunstråd

I efteråret 2011 havde jeg et projekt under Statens Kunstråds Huskunstnerordningen i Rudersdal kommune, Institution Skovly.
Projektet hed: ” Ild Jord Vand Luft. En musikalsk fantasi for børn”.

Man kan se en video fra projektet her:

 

Huskunster (Artist in Residence) er et koncept, jeg arbejder på at udvide grænserne for.
Når jeg som kunstner tilknyttes i en periode og bliver en del af dagligdagen, opstår muligheden for en gensidig inspiration og synergi.
Som udøvende får man en viden om dagligdagen, når man har en længerevarende tilknytning. Det betyder også man får en indsigt i den “sjæl” der er tilstede – og det giver grobund for at gå langt dybere ind i mødet mellem kunst og mennesker.
Og som den der møder musikken mere regelmæssigt, giver det en fortrolighed og dermed en helt anden mulighed for at nærme sig kunstens udtryk og ikke mindst virkning.

Min vision er, at de fleste arbejdspladser – hvad enten det er en institution, en virksomhed eller anden form for fællesskab – får tilføjet et kunstnerisk perspektiv og dimension.